nedeľa 1. januára 2012

AVOKÁDOVÁ NÁTIERKA (základná)


Nátierka je v tejto podobe vhodná pre vegánsku, vegetariánsku, bezlaktózovú a bezlepkovú stravu, alebo nízkosacharidovú diétu. Veľmi prospešná je v boji proti kvasinkám a plesniam v tele. Ak bojujete napríklad s kandidou, alebo držíte protikvasinkovú/protiplesňovú diétu z iného dôvodu (baktérie, vírusy, po užívaní antibiotík a pod.) kombinácia avokádo+cesnak+citrón môže byť pre vás veľmi osožná.


Suroviny
1 ks avokádo zrelé
1 - 2 strúčiky cesnak
šťava z citróna
mleté čierne korenie
soľ


Postup
Do kuchynského robota (food processor-a) dám mäkkú dužinu z avokáda, prihodím strúčik - dva cesnaku, ochutím mletým čiernym korením (občas striedam so sečuánskym korením, alebo mletým čili), soľou a šťavou z citróna. Množstvo si určí každý podľa svojej chute.
Kto nemá, či nechce použiť food processor, môže avokádo rozpučiť vidličkou (s dozretým je to hračka), cesnak doňho pretlačí cez lis a ďalej už pokračuje rovnako.
Hotovú nátierku hneď servírujem, alebo podľa potreby nechám krátko zachladiť. Skladujem v chladničke, vo vzduchotesnej nádobe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly